Stranduitjes in 2023: schoon én gezellig!

Ga jij deze zomer naar het Haagse strand? Overweeg dan ook eens deel te nemen aan één van de strandopruimacties 2023. Dit is gezellig én je helpt mee aan een schoner strand. Hieronder een aantal opruimacties uitgelicht.

Kom Grondstofjutten
gehele zomer

Met een juttas het strand op om te gaan grondstofjutten. Hoe doe je dat? In deze aanpak werken strandbezoekers en strandpaviljoens op het hele Haagse strand samen aan een schoon strand. Haal een speciale juttas op bij één van de deelnemende strandpaviljoens. Lever een volle juttas met zwerfafval in bij het paviljoen en krijg een bedankje! Koffie, taart of een ijsje.
Een deel van je gevonden afval wordt gebruikt om nieuwe producten van te maken.

Tentoonstelling ‘Schoon, doen we toch gewoon?’

mei t/m september

Van mei tot en met september reist de tentoonstelling ‘Schoon, doen we toch gewoon?’ naar drie plekken in Den Haag. Zo kun je in juni de tentoonstelling bekijken op de boulevard, rechts naast de pier bij TrashUre Hunt. Helaas belandt er veel afval in het water. Gelukkig zijn er mensen en organisaties die zich inzetten voor een afvalvrije natuur. In deze tentoonstelling maak je kennis met vijf verschillende initiatieven die dagelijks het Haagse water, het strand en de zee schoonhouden. We houden je op de hoogte over data en tijden.

Boskalis Beach Cleanup Tour
augustus

Jaarlijks maken duizenden vrijwilligers in augustus de hele Nederlandse Noordzeekust schoon met de Boskalis Beach Cleanup Tour van Stichting De Noordzee. We houden je op de hoogte rondom de editie van 2023.

Deel dit bericht op social media:
Scroll naar de bovenkant