Afvalhosts op Scheveningen

Op Scheveningen staat vanaf vandaag (12 mei) een team afvalhosts klaar op drukke dagen. Zij geven bezoekers voorlichting over de afvalregels op het strand. Zanger Pat Smith, ambassadeur van de publiekscampagne ‘Schoon, doen we toch gewoon?’ trapte vandaag af op de boulevard.

De afvalhosts gaan in gesprek met bezoekers en laten het goede voorbeeld zien. Gewapend met een prikker, handschoenen en een vuilniszak rapen zij zwerfafval op. En ze wijzen de weg naar de afvalbakken. Ook staan op en rond de boulevard mobiele schermen die de afvalregels onder de aandacht brengen.

In de prullenbak

Scheveningen trekt jaarlijks zo’n 14,5 miljoen bezoekers. En dat zorgt voor veel zwerfafval. Bekertjes, blikjes, flesjes en peuken belanden in het zand of in de zee. Dat ziet er vies uit en is bovendien schadelijk voor dieren en de natuur. Ga je binnenkort een dagje naar het strand? Gooi je afval dan netjes in de prullenbak of neem het mee naar huis. Want een schoon strand, dat is pas echt genieten!

Wist je dat:

  • Er ruim 400 afvalbakken op het Haagse strand staan?
  • En dat in die bakken ruim 200.00 liter afval kan?
  • Het strand in het hoogseizoen ook ’s nachts wordt schoongemaakt? Hierdoor kun jij overdag weer genieten van een schoon strand!
Deel dit bericht op social media:
Scroll naar de bovenkant