Makkelijk afval melden in Den Haag met de MyCleanCity-app

Erger jij je ook weleens aan rondslingerend of verkeerd geplaatst afval op straat? Je kan daar makkelijk en snel wat aan doen. Met de MyCleanCity-app kan iedereen in mum van tijd een afvalmelding maken.

Via de app kun je binnen een paar klikken een melding maken. Je uploadt een foto of een korte omschrijving van het afval dat je op straat, bijvoorbeeld naast een container, hebt gezien. De melding wordt vervolgens direct naar de juiste partij doorgestuurd die het gaat opruimen. Wil je op de hoogte gehouden worden van je melding? Ook dat kan. Je ontvangt dan een mail zodra de melding in behandeling is genomen en wanneer het afval is opgeruimd.

App downloaden

De MyCleanCity-app is te downloaden in de App Store (iOS/iPhone) en de Google Play Store (Android-telefoons). Je kan afval ook melden via het webformulier. Deze vind je op denhaag.nl/afvalmelding. Frank gaat als wijkambassadeur zwerfafval tegen, onder andere door het maken van meldingen via de MyCleanCity-app.

Frank gaat als wijkambassadeur zwerfafval tegen, onder andere door het maken van meldingen via de MyCleanCity-app. Foto: Henriëtte Guest

‘Zo makkelijk is het’

Frank Kanhai zet zich in voor een schoner Den Haag. In de wijk Molenwijk gaat hij gewapend met zijn grijper regelmatig vrijwillig de straat op om buurtbewoners te motiveren zwerfafval op te ruimen. Ook Frank maakt enthousiast gebruik van de MyCleanCity-app.

Elke ochtend en avond maakt Frank een flinke wandeling, zo ook gisteravond. Op de Genestetlaan viel zijn oog op grofvuil naast een container. “Dit hoort natuurlijk niet, dus ik heb er een foto van gemaakt en een melding ingediend in de app. Gelijk daarna ontving ik een mail met de boodschap dat mijn melding succesvol verstuurd is. Zo makkelijk is het.”

Naast het melden van afval, beschikt de MyCleanCity-app ook over andere functies. “Zo kun je onder Afvalsoorten precies zien welk afval ook alweer in welke bak hoort, maar ook andere praktische zaken, zoals de hoogte van een afvalboete, zijn in de app terug te vinden.” Frank is erg te spreken over de app en kan niet wachten om meer meldingen te maken. “Ik loop al een tijdje rond met het idee een wandelgroep op te richten, zodat ik met een aantal buurtbewoners op pad kan terwijl we de app gebruiken. Samen de strijd aangaan tegen zwerfafval geeft mij een goed gevoel.”

‘De app is mijn geheugensteuntje’

Johan van Barreveld houdt samen met zijn team de straten in stadsdeel Laak schoon voor de gemeente. Hij gebruikt het verbeterde meldingssysteem via een speciale medewerkers-app op zijn smartphone. ‘Net als via de MyCleanCity-app kan ik zelf een melding maken als ik onderweg ergens afval tegenkom.’

Johan maakt de Haagse straten schoon en meldt afval via zijn smartphone. Foto: Henriëtte Guest

Heb jij ook een afvalmelding gemaakt? Dan komt deze vervolgens bij Johan of zijn collega’s terecht. ‘Ik zie alle meldingen in de buurt in mijn takenlijst staan, meestal met een foto en een locatie. Dat maakt het vinden en opruimen van afval voor mijn team makkelijk en sneller. Bovendien is de app mijn geheugensteuntje. Ik zie altijd waar het gemelde afval ligt.’

Ook een online afvalmelding maken?

Maak een afvalmelding via de MyCleanCity-app in de App Store (iOS/iPhone) en de Google Play Store (Android-telefoons). U kunt ook melding maken via het webformulier op denhaag.nl/afvalmelding.

Deel dit bericht op social media:
Scroll naar de bovenkant