Kom gratis suppen én de grachten afvalvrij maken!

Wil jij vanaf het water Den Haag op een nieuwe manier leren kennen én bijdragen aan een schone stad? Dan is er goed nieuws: Gemeente Den Haag en kiteboardschool.nl organiseren namelijk van mei tot en met september weer de Sup-actie! Deelnemers kunnen tijdens deze derde editie niet alleen gratis op een SUP board stappen in de binnenstad, maar ook te water bij een nieuwe tweede op- en afstaplocatie bij Madurodam. De inschrijving voor de Sup-actie is nu geopend.

Zwerfafval in het Haagse water is een groot probleem met negatieve gevolgen voor de leefbaarheid en het milieu. Om te voorkomen dat al dit zwerfafval naar de bodem zinkt en afbreekt tot steeds kleinere stukjes microplastics, slaan Gemeente Den Haag en kiteboardschool.nl opnieuw de handen ineen door voor de derde keer de Sup-actie te organiseren. Hagenaars kunnen vanaf 8 mei 2024 tot en met eind september gratis op woensdag of zaterdag met een SUP board het water op. Een leuk uitje waarbij niet alleen het water op een ontspannende en effectieve wijze afvalvrij wordt gemaakt, maar je ook de stad vanuit een ander perspectief kan bekijken.

Tekst gaat verder onder de foto.

Op deze locaties kan je suppen

Net als bij de vorige twee edities dient restaurant Kaai 13 aan de Dunne Bierkade als op- en afstappunt voor de Sup-actie. Hagenaars die zich hebben aangemeld om te suppen kunnen daar op woensdag terecht. Het is dit jaar ook mogelijk om bij Madurodam het water op te gaan: Op de Voskade is een tweede op- en afstappunt waar deelnemers op zaterdag gebruik van kunnen maken. Door de komst van een tweede locatie zijn er dit jaar nieuwe peddelroutes om te ontdekken én is het gebied waar afval uit het water wordt gevist vergroot.

Tekst gaat verder onder de foto.

Zo werkt aanmelden voor de Sup-actie

-Zie jij jezelf al gratis op een SUP board over het water zweven en wil je meehelpen de stad schoon en afvalvrij te maken? Maak een online reservering voor de derde editie van de Sup-actie door hier te klikken. Vol is vol dus vis niet achter het net!
-Deelnemers moeten in het bezit zijn van zwemdiploma A.
-Of je nu ervaren bent of voor het eerst op een SUP board stapt, iedereen is welkom!
-Een SUP board en opschoonmaterialen worden verzorgd.

Deel dit bericht op social media:
Scroll naar de bovenkant