Zo zorgen we samen voor een schone buurt

Wil jij ook helpen om jouw buurt op te ruimen? Bijvoorbeeld door afval van de straat te rapen of je buren aan te moedigen afval op te ruimen. Klik dan op de linkjes onder de afbeelding om te kijken wat u kunt doen.

Afvalknijper aanvragen

Adopteer een container

Gele zakken

Gulden klinker

Afvalknijper aanvragen

Wil jij jouw buurt opruimen en schoonhouden? Vraag dan bij de gemeente een gratis afvalknijper aan. Per huishouden kunnen bewoners maximaal 2 knijpers aanvragen. Mocht je je knijper niet meer gebruiken, lever ‘m dan weer in. Dan kan een andere Hagenaar er weer afval mee opruimen. Vul het formulier in om een knijper aan te vragen.

Adopteer een ondergrondse container

Wil je je ontfermen over een van de ondergrondse restafvalcontainers in Den Haag? Containeradoptanten ontvangen schoonmaakmaterialen, sleutels om de container te openen bij verstoppingen en hebben contact met de Milieubeheerder. Adopteer een ondergrondse container via de website van de gemeente Den Haag.

Gele zakken tegen meeuwenoverlast

Meeuwenoverlast is een groot probleem in Den Haag. De grote witgrijze zeevogels zijn brutaal en pikken zo een vuilniszak open. Voor je het weet ligt al het afval op straat. Woon je in een wijk zonder ondergrondse containers en kliko’s, maak dan gebruik van de gratis gele vuilniszakken. Meeuwen maken deze zakken minder makkelijk kapot en de kleur geel schrikt af. Benieuwd waar je de zakken kan ophalen? Check het op de pagina Meeuwenoverlast beperken.

Gulden klinker voor actieve bewoners

De Gulden Klinker is een straatsteen met een verguld plaatje erop. De klinker plaatst de gemeente in de straat. Zo kan iedereen zien dat er bij uw wordt gewerkt aan een prettige buurt of straat. Bij de Gulden Klinker hoort een waardebon van € 1.000. Dat geld mag je uitgeven aan een idee voor de hele buurt. Bijvoorbeeld tuingereedschap, een picknickbank of informatiebord. Maar ook planten of het inhuren van kennis of hulp.

Alle mensen die samen actie ondernemen om hun omgeving schoner, veiliger en prettiger te maken kunnen de Gulden Klinker krijgen. Iedereen kan meedoen: van buurtbewoner tot winkelier en scholier. Meer informatie vind je op de gemeentewebsite.

Deel dit bericht op social media:
Scroll naar de bovenkant