Kerstbomenjacht anno 2022/2023

Den Haag kent een jarenlange traditie als het gaat om de kerstbomenjacht rondom de jaarwisseling. Vroegâh heette deze Haagse kerstbomenjacht ‘kerstbomen rausen’, of: ‘kegsbauhmuh rauhzuh’. Inmiddels behoort het rausen tot het Haagse collectief geheugen.

Maar Hagenaren met een jachtinstinct naar kerstbomen, wees niet getreurd! Voor het vijfde jaar op rij lever je vanaf dinsdag 27 december al je verzamelde kerstbomen in bij Verloot je Boompje.

Verloot je Boompje

De actie loopt tot en met 8 januari. Op 38 inzamellocaties verspreid over Den Haag kunnen deelnemers kerstbomen inleveren. Voor elke kerstboom ontvang je één lootje. Met de lootjes maak je kans op mooie prijzen, gesponsord door Haagse ondernemers met als hoofdprijzen een Playstation 5 of 1 minuut gratis winkelen bij de Hoogvliet. Bij een volle spaarkaart met 10 stickers ontvang je ook nog eens een waardebon van € 5,-.

Krijg je energie van

Verloot je Boompje is 5 jaar geleden ontstaan vanuit een burgerinitiatief in Scheveningen. Veel bomen gingen daar op straat in vlammen op. Dat zorgde voor onveilige situaties. Dankzij Verloot je Boompje worden de bomen naar de inleverpunten gebracht en belanden ze niet meer straat. De ingeleverde bomen brengt de organisatie vervolgens naar een energiecentrale. Daar maken ze er biomassa van. Van jouw oude kerstboom wordt dus energie gemaakt.

Meedoen met Verloot je Boompje

Kerstbomen inleveren bij Verloot je Boompje kan vanaf dinsdag 27 december tot en met zondag 8 januari van 11.00 uur tot 17.00 uur. Op Oudejaarsdag (31 december) en Nieuwjaarsdag (1 januari) zijn de inleverpunten gesloten. Kijk de website van Verloot je Boompje voor een inzamellocatie bij jou in de buurt.

Ophaaldagen gemeente

Je boom eerder of later inleveren? Breng hem dan naar een afvalbrengstation. Of zet hem vóór 7.45 op de stoep van 2 tot en met 13 januari 2022, dan haalt de gemeente hem 1 keer in de week op. Tenzij een fanatieke kerstbomenjager de gemeente voor is. Kijk voor meer praktische informatie over de jaarwisseling op de website van de gemeente Den Haag.

Deel dit bericht op social media:
Scroll naar de bovenkant