Proef doneerrekjes aan afvalbakken

Gemeente Den Haag start een proef met doneerrekjes in de binnenstad. In totaal zijn aan 32 afvalbakken doneerrekjes vastgemaakt. Deze rekjes zijn bedoeld om gemakkelijk lege statiegeldflesjes of -blikjes kwijt te kunnen.

Sinds 1 april hebben blikjes ook statiegeld. Als bezoeker van onze binnenstad kun je nu je lege statiegeldflesje of -blikje achterlaten in één van deze doneerrekjes. Op deze manier kunnen anderen ze inleveren voor statiegeld.

Overlast verminderen

“Wij geloven dat dit een innovatieve stap is om afvaloverlast te verminderen,” aldus wethouder Energietransitie, Mobiliteit, en Grondstoffen Kapteijns. “Deze doneerrekjes bieden een mogelijkheid voor bewoners en bezoekers om hun statiegeldproducten gemakkelijk voor een ander achter te laten, terwijl we tegelijkertijd de overlast van het doorzoeken van afvalbakken aanpakken,” vertelt de wethouder.

Lancering blik en flesjesrek met wethouder Arjen Kapteijns. Foto: Frank Jansen

Proefperiode

De proefperiode zal 4 maanden duren. De gemeente evalueert het daadwerkelijke gebruik van de rekjes en de feedback van bezoekers. Na afloop van de proef zal de gemeente besluiten of de doneerrekjes bij meer afvalbakken worden geplaatst.

Deel dit bericht op social media:
Scroll naar de bovenkant