Duimpjes omhoog voor onze afvalhelden

Geef deze toppers een duimpje omhoog tijdens de Week van de Afvalhelden (4 tot en met 10 maart 2024). Op sociale media, of als je ze tegenkomt op straat. Gooi je afval op de juiste manier weg, dan ben jij ook een afvalheld.

Week van de Afvalhelden

Tijdens de Week van de Afvalhelden, van 4 tot en met 10 maart 2024, zet Nederland iedereen die bijdraagt aan het schoonhouden van het land in het zonnetje. In heel Nederland zetten zo’n 30.000 medewerkers zich dagelijks in voor het inzamelen van afval en het schoonhouden van onze straten.

De gemeente Den Haag doet mee aan de landelijke actie door de straatvegers, vuilnismannen en inwoners extra te bedanken op onder andere social media, posters en digitale borden verspreid door de stad. De gemeente vraagt hiermee aandacht voor het belangrijke werkt wat zij verrichten.

Samen de stad schoonhouden

Dagelijks zijn ruim 700 medewerkers aan de slag om de stad schoon te houden. Dat zijn de straatvegers die het zwerfafval op straat en in de groengebieden opruimen. Maar ook de medewerkers die het afval inzamelen, vuilnis ophalen dat naast containers is gezet en op de afvalbrengstations werken.

Ook bewoners dragen dagelijks hun steentje bij aan een schone buurt. Zo zijn er duizenden containeradoptanten en tientallen wijkambassadeurs actief in hun wijk. De wijkambassadeurs organiseren verschillende activiteiten om de wijk schoon te houden en enthousiasmeren zo hun buren om mee te helpen.

Deel dit bericht op social media:
Scroll naar de bovenkant