Strandmanager Scheveningen Peggy over Schoon doen we toch gewoon!

Het klinkt als een vraag, maar dat is het gelukkig al lang niet meer. Het is een statement waarmee we laten zien dat het schoonhouden van de stad een gezamenlijke verantwoordelijkheid is. Ik ben trots op het resultaat dat wij sinds 2019 hebben bereikt met onze publiekscampagne en de samenwerkingen hiervoor met uiteenlopende partijen.

Gericht op afval

Schoon doen we toch gewoon is in korte tijd uitgegroeid tot een begrip gericht op afval in de breedste zin van het woord. Van peuken en afval op straat, tot het voorkomen van rattenoverlast en vuilniszakken en dozen naast de afvalcontainers. Ook vertellen wij hoe je grofvuil kunt aanbieden, in welke groengebieden en waar op het strand je mag barbecueën én hoe je ook hier je afval netjes opruimt.

Afvalaanpakkers

In onze serie Afvalaanpakkers staan Hagenaars centraal die zich inzetten voor een schone stad. Met korte video’s laten wij op een positieve en luchtige manier zien hoe zij afval aanpakken en stimuleren zij anderen om hier ook mee te helpen. Dit met succes! Onderzoek laat zien dat de kennis en houding van inwoners over het tegengaan van (zwerf)afval sinds de start van deze campagne is verbeterd.

Deel dit bericht op social media:
Scroll naar de bovenkant