Minder bedrijfsafval weggooien? 2 tips voor Haagse ondernemers

Zo min mogelijk afval weggooien, is vaak een enorme uitdaging. Naast inwoners kunnen ook Haagse bedrijven een steentje bijdragen aan minder afval in onze stad. Veel bedrijfsafval wordt nog verbrand, ook al is het vaak waardevol. Het bevat grondstoffen voor nieuwe producten. Hieronder 2 initiatieven om ondernemers en ook bewoners hierbij te helpen.

Upcycle your Waste

Kosten beperken en vervuiling verminderen, welke ondernemer wil dat nou niet? Maar waar te beginnen? Bij een beter afvalbeheer bijvoorbeeld! Upcycle Your Waste bood ondernemers een gratis begeleid afvalbeheerprogramma op maat aan. Dit programma is inmiddels afgelopen. Op de website van Upcycle your Waste kun je de resultaten zien en vind je meer informatie. Wil je aan de slag met het verduurzamen van je afvalbeheer? Volg dan een van de gratis on demand-cursussen van Upcycle your Waste, of lees onze Gids voor kansen in afvalmanagement om een idee te krijgen van welke laagdrempelige acties je zelf als bedrijf kan toepassen.

Spullenbak

Spullenbak is een Haags initiatief waarbij bewoners en lokale ondernemers de krachten bundelen om nieuwe producten te maken van spullen of materialen die normaal gesproken in de prullenbak belanden. Bewoners stoppen hun afgedankte spullen in de Spullenbak, wij halen de volle bak bij hen thuis op en zorgen ervoor dat de spullen bij de ondernemers terecht komen die deze spullen een tweede leven gaan geven. Meer informatie vind je op de website van Spullenbak.

Deel dit bericht op social media:
Scroll naar de bovenkant