Haagse robot ruimt zwerfafval op tijdens World Cleanup Day

Plastic flesjes, blikjes en heel veel sigarettenfilters. Afgelopen zaterdag, tijdens de jaarlijkse World Cleanup Day, staken overal in Den Haag mensen de handen uit de mouwen om straten, speelpleinen en stadsparken op te schonen. Ook het Scheveningse strand kreeg een opruimbeurt: door een heuse strandrobot genaamd Beach Bot (BB)!

Het Haagse tech startup-bedrijf TechTics ontwikkelde de robot die zowel afval kan herkennen als opruimen. Het prototype dat zaterdag getest werd, richt zich vooral op het herkennen van afval. BB maakt daarbij gebruik van zorgenaamde  vision technology en herkent met een camera onder andere plastic en sigarettenpeuken.

Edwin Bos, oprichter van de start-up TechTics. “Met 1 robot los je het afvalprobleem natuurlijk niet op. Ons voornaamste doel is dan ook bewustwording. We hopen dat het mensen stimuleert om zwerfafval te voorkomen en netjes met hun afval om te gaan”.

BB is één van de eerste digitale toepassingen uit het ‘LivingLab Scheveningen’, hier worden nieuwe digitale oplossingen worden getest. Meer weten over BB? Kijk op project.bb

Deel dit bericht op social media:
Scroll naar de bovenkant