Meld je nu aan als wijkambassadeur Schone Wijk

Ben jij actief in jouw wijk en wil jij je inzetten voor een mooie, schone en prettige buurt? Meld je dan nu aan als wijkambassadeur Schone Wijk van Den Haag. De uiterste aanmelddatum is 9 september 2022 dus wees er snel bij!

Dit doe je als wijkambassadeur

Als wijkambassadeur ben je actief in de wijk en vind je het leuk om mensen te enthousiasmeren. Je werft adoptanten voor de afvalcontainers en zorgt ervoor dat steeds meer wijkgenoten meedoen aan het schoonhouden van de buurt. Daarnaast vragen we het volgende van je als wijkambassadeur:

  • 2 tot 4 uur vrijwillige inzet per week in jouw buurt.
  • Je organiseert een kleinschalige actie rondom een plek in jouw buurt waar er problemen zijn met vervuiling.
  • Je bent ouder dan 18 jaar.
  • Je bent bereid om dit te doen voor de periode van september 2022 tot juli 2023.

Wat mag je van ons verwachten?

Als wijkambassadeur krijg je 4 interactieve trainingen waarbij leren, ontmoeten, kennismaken en kennis delen belangrijke onderwerpen zijn. Tijdens deze training word je intensief begeleid en leer je nadenken over wat echt belangrijk is in jouw wijk. Verder kan je het volgende van ons verwachten:

  • Uitwisseling van kennis en contact met andere wijkambassadeurs.
  • Contact met medewerkers van het stadsdeel.
  • Ruimte om je eigen ideeën uit te voeren.

Is jouw wijk op zoek naar een ambassadeur?

Check op het onderstaande kaartje of we op zoek zijn naar een ambassadeur in jouw wijk. Bekijk ook de grotere versie van de kaart.

Op de volgende locaties zijn we op zoek naar wijkambassadeurs: Zeeheldenkwartier, Rivierenbuurt, Kortenbos, Bouwlust/Vrederust, Moerwijk, Morgenstond, Rustenburg/Oostbroek, Laak, Landen, Kampen, Horsten, Kleine Loo, Regentessekwartier, Heesterbuurt.

Meer informatie en aanmelden

Wil jij je aanmelden als wijkambassadeur voor jouw wijk? Check dan eerst de beschikbaarheid in het bovenstaande lijstje. Is jouw wijk beschikbaar? Stuur dan een mail naar: jouwschonebuurt@denhaag.nl. Vermeld je naam, adres, e-mail en telefoonnummer en vertel kort waarom je wijkambassadeur schone wijk wil worden.

Voor vragen over de functie kan je terecht bij Monique Fennes, projectleider participatie & schoon: monique.fennes@denhaag.nl, 06 52 02 62 11 (bereikbaar op maandag, dinsdag, woensdagochtend en donderdag).

Deel dit bericht op social media:
Scroll naar de bovenkant